MBautoverhuur kilometers voordeliger ! Bestel direct: 0513 - 76 46 46

Veelgestelde vragen over MBautoverhuur

Omdat wij heldere informatie belangrijk vinden!

Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?
De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn. Voor leeftijden lager dan 21 jaar verdubbelen de eigen risico's. In dit geval zijn ze tevens niet afkoopbaar. In alle gevallen dient de huurder minimaal een jaar in bezit van het rijbewijs te zijn. Wij behoudens ons te allen tijde het recht voor om huurders te weigeren.

Wat moet ik doen als ik geen bevestiging ontvang van een reserveringsverzoek?
Wij beantwoorden e-mails altijd binnen 24 uur (48 uur in het weekend). Neemt u vooral onmiddellijk contact met ons op per email of telefoon indien u geen reactie heeft gekregen binnen 48 uur.

Kan ik de huurauto de avond voor het ingaan van de huurperiode afhalen?
Ja dat kan binnen de openingstijden. Daar buiten dient u telefonisch een afspraak te maken. Hiervoor kunnen toeslagen worden berekend.

Kan ik de auto na sluitingstijd inleveren?
Ja dat kan als u ons dat vooraf laat weten. We spreken dan een tijd af waarop er iemand naar ons bedrijf komt. Hiervoor kunnen toeslagen worden berekend.

Moet ik een Nederlands rijbewijs hebben?
Om een auto te huren moet u een Nederlands rijbewijs hebben. Andere rijbewijzen uit Europa zijn beperkt in overleg mogelijk.

Mag ik met de auto naar het buitenland?
Alle benodigde papieren voor het rijden binnen de EU en Zwitserland, Noorwegen en Tsjechië zijn inbegrepen. Overige landen uitsluitend in overleg vooraf. Voor rijden in Zwitserland of Oostenrijk dient u aan hun grenzen een wegenbelasting sticker aan te schaffen. Per 2008 kunt u in Duitsland sommige stadscentra niet bereiken per auto zonder een speciaal aan te schaffen milieu sticker (Umweltplakette). U kunt deze sticker, waar het kenteken van de auto op vermeld moet worden, zelf aanschaffen bij de grotere benzine stations in Duitsland. Bij winterse omstandigheden bent u in sommige landen verplicht met winterbanden te rijden (o.a. Duitsland, Oostenrijk). Informeert u zich in het algemeen graag tijdig over de lokale wetgeving in de landen welke u gaat bezoeken tijdens de autohuur.

Zijn de auto's voorzien van winterbanden?
De auto's waarvan bekend is dat ze regelmatig naar het buitenland gaan, zoals de personenbus, staan in de winter op winterbanden. Voor de overige auto's geldt dat als u minimaal een week huurt in de winterperiode, wij de auto gratis voorzien van winterbanden, mits u dit van tevoren kenbaar maakt. 

Hoe verwerkt MBautoverhuur bekeuringen?
Als kentekenhouder/eigenaar ontvangen wij als eerste een eventuele bekeuring naar aanleiding van een overtreding tijdens de autoverhuur. Wij tekenen bezwaar aan en overleggen hierbij een kopie van de huurovereenkomst met vermelding van personalia huurder inclusief adres. Vervolgens zal de bekeuring naar uw postadres worden gezonden. U kunt dan eventueel zelf nog bezwaar aantekenen. Om te voorkomen dat u in de toekomst bij een grenscontrole aangesproken zal worden op een eventuele openstaande boete is het dus van belang dat uw postadres als vermeld op de huurovereenkomst correct is !! Wij berekenen per gemaakte overtreding € 10,-- behandelings/-administratiekosten.

Wat moet ik doen als ik pech heb met de huurauto?
Binnen kantooruren belt u MBautoverhuur: +31 (0)513 764646
Buiten kantooruren belt ons mobiele nummer: +31 (0) 6 13 926 001

Mocht u ons niet kunnen bereiken dan belt u:
In het binnenland met de ANWB Wegenwacht  088 2692888
Vanuit het buitenland belt u met de ANWB Alarmcentrale +31 70 3141414
De lidmaatschapspasjes heeft u bij de auto ontvangen

Is het eigen risico afkoopbaar?
Het eigen risico is bij ons niet afkoopbaar. Er zijn echter mogelijkheden om u hiervoor extern te verzekeren. Wij horen van klanten regelmatig positieve berichten over de verzekering van Allianz. Voor alle duidelijkheid wijzen wij u erop dat deze verzekering geen deel uit maakt van onze dienstverlening. Een autoverrhuurders is namelijk niet gerechtigd om verzekeringen te verkopen. U kunt deze verzekering rechtstreeks  en voor ingang van de huurtermijn afsluiten. Heeft u interesse in deze extra vorm van verzekering klik dan hier

Wilt u een auto, personenbus, verhuiswagen of bestelbus huren?

Bekijk onze huurvloot

 
Copyright © 2018 MBautoverhuur