MBautoverhuur kilometers voordeliger ! Bestel direct: 0513 - 76 46 46

Prijzen en voorwaarden

De prijzen van autoverhuur zijn kilometervrij en inclusief BTW!

MBautoverhuur komt graag tegemoet aan de groeiende behoefte aan "all inclusive" dienstverlening zonder ingewikkelde voorwaarden. Vandaar dat onze tarieven standaard inclusief alle kilometers en inclusief BTW zijn.
We houden het graag simpel en overzichtelijk. MBautoverhuur hanteert daarom geen toeslagen voor meer kilometers. We hanteren lage dagprijzen, die geheel kilometervrij zijn. 

Wanneer betaalt u een toeslag?
- In de voorjaarsvakantie en zomervakantie (alle regio's)  hanteren wij een toeslag van € 5,- tot maximaal € 10,- per dag. 
- Als u korter dan vijf dagen huurt en u gaan met de auto naar het buitenland dan betaalt u eveneens een toeslag. Deze toeslag bedraagt minimaal één dag laagseizoenhuur. 

Wanneer krijgt u korting?
U ontvangt extra korting als u:
- vooraf aangeeft dat u minder dan 100 kilometer per dag gaat rijden
- vooraf aangeeft dat u korter dan vier uur gaat huren, in specifieke huurcategoriën, zie prijsmenu op deze website. 
- als er sprake is van een aanbieding, veelal zijn dit personenbussen en MPV's

Prijs berekenen
Onze tarieven, acties, kortingen en toeslagen zijn verwerkt in de prijscalculator op onze website.

Reserveren
Als u een keuze heeft gemaakt dan doet u er goed aan om direct te reserveren via het prijs menu op onze website.
Dit vragen we u om de kans op beschikbaarheid van de auto van uw keuze maximaal te houden. U kunt 24 uur per dag reserveren, wij reageren snel, binnen uiterlijk 48 uur. Ook in geval van telefonisch contact vragen wij u overigens altijd om online te reserveren, omdat we dan exact weten wat u wilt. Daarmee voorkomen we fouten.

Kilometervrij?
Als u gebruik maakt van onze kilometervrij tarieven dan is dat ook kilometervrij. Een heerlijk gevoel als u onbezorgd op reis wilt! Er is maar één uitzondering: als de afstand die u rijdt niet in relatie is met de huurperiode en / of de standaard huurprijs, ter beoordeling aan MBautoverhuur, dan behouden wij ons het recht voor de prijs aan te passen. Dit gebeurt overigens in volstrekte redelijkheid en in slechts enkele extreme gevallen waarbij er duidelijk misbruik van het systeem wordt gemaakt. In 99% van de gevallen berekenen wij u geen enkele toeslag en zien we u graag terug, want het kilometervrij concept is waarschijnlijk de reden dat u bij ons huurt! Lees bij twijfel de beoordelingen op onze website en u weet hoe anderen ons beoordelen (alle beoordelingen worden geplaatst).

Een voorbeeld: u wilt goedkoop een busje huren met een dagprijs van € 50,- per dag gedurende twee dagen.  U geeft aan naar het buitenland te rijden.Wij berekenen dan een dag toeslag, dus de totaalhuur wordt € 50,- x 3= € 150,-. De ingeschate afstand is in totaal 500 km, en u retourneert de auto met 2000 km. In dit geval is de huurprijs niet in relatie tot de kilometers en volgt een prijsaanpassing.

De belangrijkste voorwaarden voor kilometervrij autoverhuur

Bestuurder
De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn en minimaal een jaar in het bezit van het rijbewijs te zijn. Meerdere bestuurders zijn mogelijk  zonder toeslag, mits de bestuurders staan vermeld op het huurcontract.
Onze auto's kunt u uitsluitend gebruiken in de EU en Zwitserland, Noorwegen en Tjechië, ze staan vermeld op de groene kaart. Andere landen worden met nadruk uitgesloten. Bij constatering van overtreding van deze voorwaarde wordt direct aangifte van diefstal/verduistering gedaan.
Om een auto te huren moet u een Nederlands rijbewijs hebben. Andere rijbewijzen uit Europa zijn beperkt in overleg mogelijk.

U dient altijd mee te nemen:
- een geldig rijbewijs
- paspoort of identiteitskaart

Buitenland
Alle benodigde documenten voor het rijden binnen de EU en Zwitserland, Noorwegen en Tsjechië zijn inbegrepen. Overige landen uitsluitend in overleg vooraf. Voor rijden in Zwitserland of Oostenrijk dient u aan hun grenzen een wegenbelasting sticker aan te schaffen. Duitsland. Bij winterse omstandigheden bent u in sommige landen verplicht met winterbanden te rijden (o.a. Duitsland, Oostenrijk). Informeert u zich in het algemeen graag tijdig over de lokale wetgeving in de landen welke u gaat bezoeken tijdens de autohuur.

Vignetten
In veel Duitse steden is een milieuvignet verplicht. Zonder dit vignet op de auto bent u in overtreding en loopt u de kans op een bekeuring. Onze auto's zijn voorzien van dit vignet, u vindt ze in de vorm van een sticker aan de binnenkant van de voorruit. Autobaan- en/of tolvignetten dient u zelf aan te schaffen.

Huurperiode, ophalen en terugbrengen
- een dag huren betekent dat de auto op dezelfde datum (kalenderdag) terug komt als de dag dat hij is afgehaald. Dus 08:00 uur opgehaald betekent uiterlijk 00:00 uur ingeleverd.
- als u de auto de avond van tevoren wilt ophalen of later wilt terugbrengen dan  geldt een toeslag van een halve dag huur. Dit kan alleen in overleg, want de auto moet wel beschikbaar zijn.
- de avond van te voren ophalen kan, om 17:00 uur (in geval van daghuur).
- de auto kan worden ingeleverd in de avonduren. Wij zijn dan echter gesloten, en zullen de volgende ochtend de auto controleren, en uw borg direct terugstorten indien de auto schadevrij, afgetankt en niet overmatig vervuild is ingeleverd.
- als u de auto 's de ochtend na dat de huurdag afliep terugbrengt (niet eerder en later dan 08:00 uur), dan geldt ook de toeslag van een halve dag huur. Bij een later tijdstip brengen wij een extra dag in rekening.
- de kosten van herstel van vernielingen of sterke vervuiling van de auto, zijn te allen tijde voor rekening van de huurder (deze kosten bedragen minimaal € 30,-, en maximaal uw eigen risico). De reden is dat dit soort zaken veelal door MBautoverhuur onder tijdsdruk moeten worden verholpen omdat een auto direct na inlevering verhuurd kan zijn.

Pechhulp
Al onze voertuigen zijn voorzien van pechhulpservice van de ANWB, in binnen - en buitenland (download hier de algemene voorwaarden van ANWB-pechhulp). Dit betekent dat afslepen en vervangend vervoer gedekt zijn. Gevolgschade en andere kosten die buiten de voorwaarden van de pechservice vallen zijn niet gedekt, en MBautoverhuur aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid, in welke vorm dan ook. Ons advies is om een reisverzekering met voldoende dekking af te sluiten.

Contactgegevens bij pech met de huurauto
Binnen kantooruren belt u MBautoverhuur: +31 (0)513 764646
Buiten kantooruren belt ons mobiele nummer: +31 (0) 6 13 926 001
Mocht u ons niet kunnen bereiken dan belt u:
In het binnenland met de ANWB Wegenwacht  088 2692888
Vanuit het buitenland belt u met de ANWB Alarmcentrale +31 70 3141414
De lidmaatschapspasjes heeft u bij de auto ontvangen

Reserveringsbeleid
Hoewel wij ons uiterste best doen om aan de vervoerswensen van onze relaties te voldoen, zijn alle reserveringen onder voorbehoud. In geval van optische en/of technische schade doen wij vanzelfsprekend onze uiterste best om u van vervangend vervoer te voorzien. Wij zijn echter niet verplicht om een ander voertuig beschikbaar te stellen. MBautoverhuur zal in dit geval de reservering annuleren en uw aanbetaling retourneren. Voor gevolgschade in enige vorm, zoals bijvoorbeeld een hogere huurprijs bij een andere verhuurder, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Wij behouden ons het recht voor om een aanvraag te weigeren zonder opgave van reden. 

Aanbetaling
Bij langere verhuurperioden vragen wij een aanbetaling.

Annuleren
Het annuleren van auto's voor huurperioden tot een dag is gratis, mits binnen drie werkdagen van tevoren per mail of telefonisch doorgegeven. Voor annuleringen voor langere periodes gelden annuleringskosten van 30% van de huurkosten.

Waarborgsom
Waarborgsom 1 tot 3 dagen € 500,-
Waarborgsom > 3 dagen € 750,-
Een waarborgsom wordt gebruikt als zekerheidstelling, vergoeding voor de handlingkosten indien een auto niet terugkomt, en tot slot als verrekenmogelijkheid voor een eigen risico in geval van schade.

Eigen risico
Eigen risico per schadegeval van alle voertuigen € 750,-
Eigen risico bij schades aan bovenzijde van alle voertuigen (>1,80m) bedraagt € 1500,-
Het eigen risico is het maximale risico dat een huurder loopt in geval van schade aan de auto. Als een auto terugkomt met schade dan verrekenen wij dit met de waarborgsom. Als het schadebedrag lager is dan de waarborgsom dan berekenen we uiteraard het schadebedrag, want we willen u graag nog eens terugzien. De vaststelling van schadebedragen kan uitsluitend plaatsvinden door MBautoverhuur. Het eigen risico is bij ons niet afkoopbaar. Er zijn echter mogelijkheden om u hiervoor extern te verzekeren. Wij horen van klanten positieve berichten over de verzekering van  Allianz. Voor alle duidelijkheid wijzen wij u erop dat deze verzekering geen deel uit maakt van onze dienstverlening. Een autoverrhuurder is namelijk niet gerechtigd om verzekeringen te verkopen. U kunt deze verzekering rechtstreeks  en voor ingang van de huurtermijn afsluiten. Heeft u interesse in deze extra vorm van verzekering klik dan hier

Betaling waarborgsom en huursom
Belangrijk: zowel de huursom als de waarborgsom moeten worden voldaan voordat de auto wordt meegegeven!

Ze kunnen op drie manieren worden voldaan:
- pin 
- contant 
- de waarborgsom mag ook vooraf per bank worden voldaan.

Ruitschade
Indien er ruitschade ontstaat tijdens uw gebruik/huur van ons voertuig wordt ten allen tijde een eigen risico ad € 150,00 in rekening gebracht.

Lekke banden
Reparatie en/of vervanging van banden worden eveneens afgehandeld als schade en zoveel mogelijk verrekend met het eigen risico.

Sneeuwkettingen en winterbanden
Wij voorzien onze auto's geheel gratis van winterbanden en sneeuwkettingen. Graag wel even vooraf reserveren.
De auto's waarvan bekend is dat ze regelmatig naar het buitenland gaan, zoals de personenbus, staan in de winter op winterbanden. Voor de overige auto's geldt dat als u minimaal een week huurt in de winterperiode, wij de auto gratis voorzien van winterbanden, mits u dit van tevoren kenbaar maakt. 

Brandstof
Iedere huurauto dient met volle tank te worden ingeleverd. Indien dit niet gebeurt dan is de huurder aan MBautoverhuur een bedrag verschuldigd ter hoogte van de brandstofkosten, vermeerderd met minimaal €10,- handlingskosten. Alle directe en indirecte kosten die te maken hebben met het niet aftanken van een auto of het tanken van de verkeerde brandstof worden afgehandeld als schade en indien mogelijk verrekend met het eigen risico. 

Bagagebox/skibox
€ 50,- per verhuring
Prijs is inclusief BTW, dakdragers en montage/demontage. Ook hiervoor geldt dat u dit van te voren dient aan te geven. 

Verkeersovertredingen 
Als kentekenhouder/eigenaar ontvangen wij als eerste een eventuele bekeuring naar aanleiding van een overtreding tijdens de autoverhuur. Wij tekenen bezwaar aan en overleggen hierbij een kopie van de huurovereenkomst met vermelding van personalia huurder inclusief adres. Vervolgens zal de bekeuring naar uw postadres worden gezonden. U kunt dan eventueel zelf nog bezwaar aantekenen. Om te voorkomen dat u in de toekomst bij een grenscontrole aangesproken zal worden op een eventuele openstaande boete is het dus van belang dat uw postadres als vermeld op de huurovereenkomst correct is !! Wij berekenen per gemaakte overtreding € 10,-- behandelings/-administratiekosten.

Huisdieren / dierentransporten
Er mogen in onze voertuigen geen huisdieren vervoerd worden, oftewel dierentransporten, mits dit in overleg (in box of kooi) plaatsvindt. Bij constatering achteraf worden u schoonmaakkosten in rekening gebracht (minimaal € 30,--).

Track en Trace
Onze voertuigen zijn voorzien van een ritten-registratiesysteem.

 
Copyright © 2018 MBautoverhuur